امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات

تاریخچه اندازه گیری در جهان

تاریخچه اندازه گیری در جهاندسته: ریاضی
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 48 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 10

سابقه اندازه گیری به عهد باستان باز می گردد و می توان آن را به عنوان یكی از قدیمی ترین علوم به حساب آورد

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

تاریخچه اندازه گیری در جهان


سابقه اندازه گیری به عهد باستان باز می گردد و می توان آن را به عنوان یكی از قدیمی ترین علوم به حساب آورد .
در اوایل قرن 18 جیمز وات (JAMES WATT) مخترع اسكاتلندی پیشنهاد نمود تا دانشمندان جهان دور هم جمع شده یك سیستم جهانی واحد برای اندازه گیریها به وجود آورند . به دنبال این پیشنهاد گروهی از دانشمندان فرانسوی برای به وجود آوردن سیستم متریك (METRIC SYS) وارد عمل شدند .
سیستم پایه ای را كه دارای دو استاندارد یكی «متر» برای واحد طول و دیگری «كیلوگرم» برای وزن بوده ، به وجود آوردند . در این زمان ثانیه (SECOND) را به عنوان استاندارد زمان (TIME) و ترموسانتیگراد را به عنوان استاندارد درجه حرارت مورد استفاده قرار می دادند .
در سال 1875 میلادی دانشمندان و متخصصات جهان در پاریس برای امضاء قراردادی به نام پیمان جهانی متریك (INTERNATIONAL METRIC COMVENTION) دور هم گرد آمدند . این قرارداد زمینه را برای ایجاد یك دفتر بین المللی اوزان و مقیاسها در سورز (SEVRES) فرانسه‌ آماده كرد. این مؤسسه هنوز به عنوان یك منبع و مرجع جهانی استاندارد پابرجاست .
امروزه سازندگان دستگاههای مدرن آمریكایی ، دقت عمل استانداردهای اصلی خود را كه برای كالیبراسیون دستگاه های اندازه گیری خود به كار می برند ، به استناد دفتر
استانداردهای ملی (N.B.S)تعیین می نمایند .
لازم به یادآوری است دستگاه های اندازه گیری و آزمون به دلایل گوناگون از جمله فرسایش ، لقی و میزان استفاده ، انحرافاتی را نسبت به وضعیت تنظیم شده قبلی نشان می دهند .
هدف كالیبراسیون اندازه گیری مقدار انحراف مذكور در مقایسه با استانداردهای سطوح بالاتر و همچنین دستگاه در محدوده «تلرانس» اصلی خود می باشد .

تعریف اندازه گیری :
اندازه گیری یعنی تعیین یك كمیت مجهول با استفاده از یك كمیت معلوم و یا مجموعه‌ای از عملیات ، با هدف تعیین نمودن تعداد یك كمیت .

صحت :
نزدیكی نتیجه انداره گیری یك كمیت را با میزان واقعی آن كمیت گویند ، این مقدار به صورت درصدی از ظرفیت كلی دستگاه می باشد .

رواداری :
حداكثر انحراف یك قطعه ساخته شده از اندازه خاص خودش را گویند .

دقت :
نزدیكی میزان تفاوت نتایج حاصل از چند اندازه گیری متوالی را مشخص می نماید . دقت دستگاه دلالت بر صحت دستگاه ندارد .

تكرارپذیری :
نزدیكی مقدار خروجیهای یك دستگاه در شرایطی كه مقدار ورودی به دستگاه ، روش اندازه گیری شخص اندازه گیرنده ، دستگاه اندازه گیری ، محل انجام كار ، شرایط محیطی یكسان باشد .

دامنه و میزان تغییرات :
حداقل و حداكثر ظرفیت اندازه گیری یك دستگاه را محدوده آن دستگاه گویند .

خطای ثابت :
خطایی كه به طور ثابت كه در تمام مراحل دامنه اندازه گیری با دستگاه همراه می باشد كه این خطا با كالیبره كردن دستگاه برطرف خواهد شد.

خطای مطلق :
نتیجه اندازه گیری یك دستگاه منهای مقدار واقعی اندازه برداشت شده را گویند .
تصحیح :
مقدار عددی كه به نتیجه تصحیح نشده یك اندازه گیری افزوده می شود تا یك خطای سیستماتیك فرضی را جبران نماید .

منابع خطای اندازه گیری :
تمام پارامترهای مراحل تولید و مشخصات نهایی تولید بایستی به منظور رعایت صحت استاندارد به وسیله Q.C ارزیابی شوند . طراح سیستم اندازه گیری بایستی روشی را اتخاذ نماید تا میزان خطا در خروجی دستگاهها كاهش یابد و حداكثر خطای باقی مانده شناسایی شوند .

خطاهای ناشی از دستگاه اندازه گیری :
عیوب باطنی دستگاه
استفاده غیرصحیح از دستگاه
اثرات بارگذاری دستگاه

خطاهای ناشی از مشاهده در اندازه گیری :
این نوع خطا شامل وضعیت های مختلف در هنگام خواندن دستگاه نشان دهنده با زوایای مختلف می باشد .

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

برچسب ها : تاریخچه اندازه گیری , مقاله , پژوهش , تحقیق , پروژه , پایان نامه , دانلود مقاله , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , دانلود پروژه , دانلود پایان نامه , مقاله تاریخچه اندازه گیری در جهان , پژوهش تاریخچه اندازه گیری در جهان , تحقیق تاریخچه اندازه گیری در جهان , پروژه تاریخچه اندازه گیری در جهان , پایان نامه تاریخچه اندازه گیری در جهان

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر